Cyara    Toutes

 

Graag wil ik me als bezitter van een Barbet voorstellen.

Ik ben Willemien Plasmans. 

Mijn hele leven al ben ik omringd door honden: jachthonden, waakhonden en gezelschapshonden.

Zelf hebben mijn man en ik herdershonden, dogachtigen en bastaardjes gehad. Regelmatig hebben we ook honden opgevangen die door omstandigheden weg moesten. Naast de Barbet hebben we nu nog een dog van 12 jaar.

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik me gaan verdiepen in de gezondheid en genetica van honden.  Toen ben ik de KK1 en KK2  en diverse workshops gaan volgen.

Daar heb ik o.a. geleerd dat fokken geen gokken is en ik wil me daarom ook voor de rasvereniging inzetten.

 

In 2006 zijn we ons gaan oriŽnteren op een andere hond. Het moest een hond worden die rustig van aard is, maar waarmee je wel actief kan/moet zijn. 

Na lang wikken en wegen kwamen we bij de waterhonden terecht. En toen we eenmaal de Barbet gezien hadden, waren we verkocht.

Na wat informatie ingewonnen te hebben, hebben we ons op de wachtlijst laten plaatsen.

Sinds september 2007 hebben we Cyara.

Ze heeft een fijn karakter, de karaktereigenschappen zoals op de site vermeld staan zijn helemaal op haar toepasbaar.

 

Het is een zelfstandige hond die graag bij ons is, maar het ook heerlijk vind om lekker ergens alleen te liggen. Ook in drukte en met kinderen gedraagt ze zich goed. Ze heeft een stabiel karakter.

Wij wonen in een buitengebied met kippen, schapen, eenden, enz. Cyara kan hier hele dagen naar kijken. Ze heeft een plekje onder de bomen voor zichzelf gereserveerd, maar als ik haar roep voor een wandeling, dan wil ze er wel onderuit komen.

 

   

 

 

Een prettig voordeel van deze hond is dat ze niet verhaart, want ze gaat met ons mee op vakantie. Dit jaar is ze mee geweest met de camper naar Portugal. Ook daar kreeg ze veel aandacht van andere mensen. Maar waar je ook bent, ze gaat rustig liggen.

 

Het is een hond om van te houden.