Het laatste nieuws

 

Verslag Barbetwandeling 5 oktober 2008

 

De tweede Barbetwandeling was een geslaagd gebeuren! Het weer was regenachtig, maar desondanks had iedereen er zin in en ach, toen we eenmaal in het bos waren was het eigenlijk best wel lekker met die heerlijke natte herfstgeuren. Er hing in ieder geval een gezellige sfeer onder de bazen en de honden hebben heerlijk gezwommen en geravot. Er waren een paar nieuwe barbetloze wandelaars die de Betjes nou wel eens in het echt wilden zien. Ook zij zijn nu overtuigd van het feit dat het geweldige honden zijn! Ook mochten we een paar nieuwe Barbetbezitters welkom heten, waarbij Boy vooral opviel als zijnde de enige aanwezige bruine Barbet die waarschijnlijk ook nog eens de oudste in Nederland is.

 

Aan het begin van de wandeling liepen we langs een flinke vijver (de zogenaamde “Grote Kom”) waar de honden, blij verrast, onmiddellijk massaal inplonsden. De eenden maakten verbaasd plaats voor dit onverwachte gebeuren, ze hadden zich voorbereid op een rustige regenachtige zondag. Verrassend genoeg was er niet één Barbet die op het idee kwam om achter die eenden aan te gaan, ze waren veel te druk met elkaar in de weer…

De plassen trotserend wandelden we met de hele groep door het prachtige bos waar de herfst al flink z’n best deed, de eerste herfstkleuren waren al zichtbaar.

Cyara en Toutes waren onlangs loops geweest en kennelijk geurden ze nog zeer aantrekkelijk. De hormoonspiegel van Vino, Chouffe en Cyber werd er in ieder geval positief door beïnvloed, wat resulteerde in een paar kleine (onschuldige) opstootjes tussen de heren. Kennelijk is een teefje van hetzelfde ras interessanter dan van een “vreemd” ras, want Toutes was al weken niet meer interessant voor andere reuen. Leuk onderwerp voor een onderzoek!

 

   

 

 

Na afloop van de twee uur durende wandeling bleven de meeste wandelaars om te genieten van een prima lunch in de sfeervolle ambiance van De Generaal. Dit was een mooie gelegenheid om onze rasvereniging i.o. voor te stellen. Want: de Barbetclub is een feit! Er is door een aantal mensen sinds de vorige wandeling heel wat werk verzet. Er is een bestuur samengesteld, een website gebouwd, kaartjes gedrukt, inschrijfformulieren gemaakt, enz. enz. En we hebben nog heel wat op het programma staan. We willen allerlei activiteiten voor de leden organiseren. Te denken valt aan workshops op het gebied van (vacht)verzorging, introductie met diverse hondensporten (bijv. jachttraining, agility,  e.d.), wandelingen door bos, strand en polder op diverse plekken in Nederland, lezingen voor (aspirant)fokkers, een jaarlijkse clubmatch en nog veel meer.

Om te beginnen zijn we te zien in het DiscoverDogs dorp tijdens de Winner in Amsterdam (RAI) op 29 en 30 november a.s. waar we onze kersverse rasvereniging presenteren aan het publiek. Er zullen veel Barbets te zien zijn!

 

Ik wil namens het bestuur iedereen hartelijk danken voor zijn aanwezigheid en iedereen die er niet bij kon zijn van harte uitnodigen voor een volgende activiteit!

 

Hartelijke groet,

Brigitte

 

 

Discover Dogs Hondendorp

 

Op 29 en 30 november vindt de jaarlijkse Winnershow plaats in de RAI in Amsterdam, dé internationale hondententoonstelling van Nederland.

Op beide dagen is het “Discover Dogs Hondendorp” ingericht. In dit “dorp” kunnen verenigingen hun ras onder de aandacht van het publiek brengen.

Voor onze jonge rasvereniging is dit een uitgelezen kans om de (Nederlandse) hondenliefhebber kennis te laten maken met de Barbet.

 

Kom naar onze stand en ontmoet een paar Barbets met hun baas in levenden lijve. Zij kunnen u alles over de Barbet vertellen en de honden zelf laten het graag even zien.

 

Ook als u nog geen Barbet heeft maar wel geïnteresseerd bent in deze geweldige honden, kunt u alvast lid worden van onze vereniging, zodat u op de hoogte gehouden wordt van alle nieuwtjes over de Barbet.

 

Elke nieuwe aanmelder voor de rasvereniging krijgt een leuke Barbet-attentie!

 

 

 

 

 

Wandeling

Het is tijd voor een vervolg op de succesvolle wandeling van afgelopen voorjaar. We hebben toen kunnen kennismaken met maar liefst 17 Barbets en hun bazen:

 

Ik hoop dat we dit aantal deze keer kunnen uitbreiden naar minimaal 20, omdat we inmiddels 3 nieuwe Barbets hebben ontdekt. Ik nodig je dan ook van harte uit om mee te wandelen op zondag 5 oktober 2008.

 

Dit keer gaan we de Baarnse Boswandeling doen (6 km). Uiteraard is er in dit ‘hondenbos’ volop plek voor de honden om lekker los te rennen en te zwemmen. Na afloop is er gelegenheid om voor eigen rekening deel te nemen aan de lunch vanaf 13.30 uur in Eethuys-Café De Generaal (er is gereserveerd!). Tijdens de lunch zou het prettig zijn als de honden in de auto kunnen uitrusten i.p.v. met z’n allen nat en modderig in het restaurant. Als iemand een hond heeft die dat niet kan, laat het me dan weten, een paar honden mee naar binnen nemen lijkt me geen probleem.

 

We verzamelen op de parkeerplaats bij Eethuys-Café De Generaal om 11.15 uur, Lt. Generaal van Heutszlaan 5, 3743 JL Baarn.

 

Graag tot dan!